Petites coses. Petites coses sense importància. Petites coses que per a nosaltres sí que en tenen. Com una cullereta de cafè.

dilluns, 1 d’abril del 2013

Petits DIY: Goma texana pels cabells

Hola! Avui estreno nova secció amb aquest DIY, que per als que no ho sàpiguen significa en anglès "Do It Yourself". En aquesta secció hi penjaré bàsicament com fer accessoris o personalitzar els que ja tenim.

L'accessori d'avui, és molt senzill de fer, i a sobre, ens pot ser molt útil.

creator
Per fer una goma texana per als cabells necessitaràs:

-Una "rodanxa" texana d'uns 5 cm d'ample (la pots aconseguir d'uns texans llargs tallats per passar a ser texans curts o d'uns texans que et vagin petits. Si no vas guardar-ne cap retall, demana-ho a algú conegut, i recorda: TIP: Guardar el pròxim retall d'uns pantalons texans).

-Una goma per als cabells (és igual el color, quan haguem acabat no es veurà. És millor que la goma estigui tancada per una peça metàl·lica i que sigui forta i resistent, així ens assegurem que durarà més.)

-Fil i agulla (tria un fil d'un color que no es vegi gaire en la tela texana, com per exemple gris o blau fluix.)

-Tisoretes de cosir


Procediment:

Abans de tot, assegura't que la longitud de la "rodanxa" texana sigui més llarga que la longitud de la circumferència de la goma per als cabells (ha quedat massa matemàtic, això?), perquè així quedi més arrugada i quedi bé.

Després posa fil a l'agulla i comença a cosir la rodanxa texana envoltant la goma, de manera que la rodanxa texana quedi més primeta i envolti la goma. (Sento explicar-me tan malament, per entendre-ho millor mira la imatge).
TIP: Si no saps cosir gaire bé, com jo, no tallis el fil molt llarg, perquè sinó se't faran nusos i si estires se't desfilarà la tela.

Hi haurà un moment en el que per continuar cosint hauràs d'arrugar la tela ja cosida i tensar la goma; no et posis nerviós i continua cosint.

Quan ja hagis cosit tota la rodanxa (quina paraula més graciosa, no trobeu?) texana al voltant de la goma, et quedarà semblant a la de la imatge; però encara no hauràs acabat.

Després amb les tisoretes de cosir preferiblement, vés tallant tots els filets que hi hagin de la tela que s'ha desfilat, i talla també el fil de cosir sobrant (sempre després de fer un nus ben fort i resistent).


Quan la vora ja hagi quedat perfecte, amb els dits vés prement i col·locant bé la goma de dins perquè quedi al voltant de la vora que hem cosit i així no es vegi tant.



En principi ja estàs, però si vols assegurar-te que et durarà molt, torna-li a fer una repassada cosint una altra vegada la rodanxa texana; aquesta vegada et serà molt més fàcil.

I ara sí, ja està a punt per utilitzar! No és el típic accessori i és molt combinable; la podràs combinar amb uns texans, amb una camisa o jaqueta texana, amb una armilla texana... O si vols amb qualsevol cosa que no sigui texana, amb el xandall d'Educació Física per exemple, per si trobes a faltar el texà (a sonat massa cursi, això? ;) ).
TIP:Si tens el cabell molt fi, utilitza primer una goma normal i després posa-hi aquesta per sobre; així no se't desfarà.


I fins aquí el primer DIY! Espero que us hagi agradat molt i molt, i que no us hàgiu avorrit llegint-ho tot (amb els meus comentaris i TIPS inclosos). Espero els vostres comentaris amb opinions i peticions per als pròxims DIY. Fins aviat! :)

4 comentaris:

  1. És una goma fantastica! M'encanta! ♥

    ResponElimina
  2. :-o
    Noia, com t'ho curres...M'encanta!!!
    Un deu aquesta entrada!Amb el link del blog a les imatges...GUAU!:)

    Lia

    ResponElimina
  3. EI!!!

    Que súper xulo!! Segur que quan tingui temps lliure m'hi poso, a més queda moníssim i és fàcil de fer!

    També pot ser una idea per regalar així la fas tu i és especial.

    M'ha encantat

    Maria de les joietes de la Maria
    Mavitr al ql?

    ResponElimina
  4. Uaaau! Que xula:)
    Esta molt ben explicat. Les fotos van molt bé i el gif del principi molt original. Està molt bé l'entrada.

    Anna

    ResponElimina

Tu també vols deixar una cullereta de cafè? Deixa-la aquí! :)