Petites coses. Petites coses sense importància. Petites coses que per a nosaltres sí que en tenen. Com una cullereta de cafè.

dilluns, 24 de juny del 2013

Petites receptes: Mini croissants de pernil i formatge

Hola! :) Avui us ensenyaré com mini croissants de pernil i formatge d'una manera molt fàcil i força divertida.

Què necessites?

-Una pasta de full prefabricada (masa de hojaldre, en castellà). Pots trobar-la a qualsevol super i va molt bé ja que així no l'has de preparar tu.

-Pernil dolç
-Formatge ratllat
-Un ganivet o un estri per a fer triangles (com el de la foto o també o pots provar de fer amb motlles)
-Un rovell d'ou i un pinzell de cuina, per pintar-lo i que quedin dauradets. (Vaig oblidar fer la foto, així que no surt al GIF, però igualment és un ingredient més).



Com es fa?

Primer de tot, desenrotlla la pasta de full; i si és gruixudeta, fes-la més fina amb l'ajuda d'un rodet de cuina. Amb l'ajuda d'un rodet per a fer croissants, un ganivet o un motlle triangular, talla la pasta de full en petits triangles. Després talla també en tants triangles com t'hagin sortit en la pasta de full, el pernil dolç. Procura que els triangles de pernil dolç siguin més petits que els altres així a l'hora d'enrotllar no sobresortirà el pernil. Finalment posa una mica de formatge ratllat sobre els 2 trianglets.




Ara enrotlla'ls molt bé i assegura't que no es desenrotllin. Fes amb els dits la forma de croissant i deixa'ls sobre la safata amb el paper que ve amb la pasta de full; així no quedaran enganxats a la safata.

Obre un ou i separa el rovell de la clara, bat bé amb una forquilla el rovell i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina, pinta una mica per sobre el mini croissants. D'aquesta manera agafaran un color més daurat i no es desenganxarà tant la punta del triangle.


Només falta que els posis al forn, prèviament precalentat, durant uns 10-15 minuts a 180º. Ves-los controlant i quan vegis que ja semblen fets, obre el forn, treu-los amb compte de no cremar-te i ja estarà, a punt per menjar mini croissants de pernil i formatge!



Espero que us hagi agradat l'entrada, que ho proveu a casa i que si us agrada m'envieu la vostra foto a districte14@gmail.com. Són ideals per a pica-piques, berenars amb amics o familiars o com a aperitius; fins i tot pots provar de fer-los amb altres 'farcits' com formatge i nous, bacó i dàtils, confitura, crema de xocolata...
Espero el teu comentari! ;)


8 comentaris:

  1. SÍ!!!!!!!
    Justament volia preguntar-te com es feien!!!Els que ens vas portar l'altre dia al club de lectura estaven...BONÍSSIMSSSSSSSSSSSSSSSS!:D

    ResponElimina
  2. Que monos!
    I fan moltissima bona pinta!!
    Els probare de fer!
    :) ♥

    ResponElimina
  3. :o! Quina bona pinta *_* Els millors els de mantega :3

    ResponElimina
  4. Que monosss!!! M'encantann! Que cukis! Fan vindre selivera!!!
    el probare de ferr! ♥

    ResponElimina
  5. Jo no els he fet però una amiga meva els ha fet amb motzzerela i gorgonzola i diu que han quedat FAN-TÀS-TICS!
    jejejje

    http://plujadellibresdelabelly.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Tu també vols deixar una cullereta de cafè? Deixa-la aquí! :)