Petites coses. Petites coses sense importància. Petites coses que per a nosaltres sí que en tenen. Com una cullereta de cafè.

dimecres, 11 de setembre de 2013

De llibre a pel·lícula: The Host

Hola a tots! Com van els últims dies de vacances? A punt per tornar a començar? Jo no ho estic gaire, però si que estic apunt per tornar amb moltes més entrades al blog!

Com podreu veure, avui estreno secció, anomenada "De llibre a pel·lícula", on parlaré de llibres que han estat adaptats per a les grans pantalles. I avui l'estrenaré amb el llibre "The Host" de Stephenie Meyer, un dels llibres que he llegit durant aquest estiu. N'havia sentit moltes crítiques positives, fins i tot algunes deien que The Host era millor que la saga Crepúsculo, així que vaig anar a la biblioteca i després d'haver carregat amb les casi 800 pàgines a la bossa de vacances, aquí em teniu, fent la ressenya:

Fitxa tècnica:

Autora: Stephenie Meyer
Editorial: Suma
Nº de pàgines: 760
Any de publicació: 2009    
   Director: Andrew Niccol
Distribuïdora: DeAPlaneta
Duració: 125 minuts
Estrena: març 2013

Sinopsis:
I si haguessis de lluitar per un cos on viure?És la fi del món tal com la coneixíem…  Les pors més grans de la humanitat han saltat de la ficció a la realitat. La Wanderer és una alienígena invasora de cossos i ha arribat a la Terra juntament amb altres «ànimes» per complir amb la seva missió. Però la seva amfitriona, la Melanie Stryder, es resisteix a abandonar el seu cos sense oposar resistència. Dos éssers de dues espècies diferents que comparteixen un mateix cos però, per desgràcia per a elles, també un mateix cor. Els records de la vida de la Melanie fan que la Wanderer s'enamori del mateix home que ella, en Jared, convertint la seva relació en el primer triangle amorós que només implica dos cossos. Podrà l'amor de la Melanie per en Jared sobreviure a la fi del món? I a la seva hoste? «Malgrat el gènere, The host és una història molt humana. No hi ha pistoles làser, ni forats negres, ni naus espacials, (…) ni un munt d’altres claus del gènere. Tot té lloc en el planeta Terra en el dia d'avui i és, per sobre de tot, una història d'amor»


Opinió personal LLIBRE:
The Host, és un llibre amb una trama força senzilla, però tot i així t'arriba a captivar. Si he de ser
sincera les primeres 50-100 pàgines no em van acabar de convèncer, i fins i tot vaig pensar en deixar-lo; però a mesura que anava llegint i la història avançava, anava millorant... I per mi va passar a ser un llibre amb un començament una mica fluix a un llibre amb un final fantàstic i sorprenent.

Encara que sigui una novel·la de ciència ficció, no es centra en l'entorn ni en el que passa a tot al món, sinó en la Melanie, la humana, i la Wanderer, l'anima que l'habita. Els diàlegs interiors et fan entendre tota l'evolució de les dues, l'apreciació cap a en Jared, en Jamie i l'Ian i tot el que arribarien a fer per ells; alhora que cada una va entenent el paper que té i les decisions que ha de prendre tant per la comunitat d'humans com per la d'ànimes.

Sé que amb aquesta mini-opinió personal no explico gaire del llibre en sí, però crec que és un d'aquells llibres que t'han de sorprendre.
Opinió personal PEL·LÍCULA:
A diferència del llibre, on els fets passen lentament i detalladament, a la pel·lícula passa tot molt ràpid;
així que com és d'esperar i com en la majoria de llibres adaptats al cine, es salten força coses i es perd molt la gràcia dels diàlegs interiors, tot i que també n'hi ha.

Sobre els personatges, només puc dir que no me'ls imaginava ben bé així; la Mel, en Jared i en Jamie sí que són bastant com te'ls descriuen al llibre, l'Ian ni fu ni fa, l'oncle Jeff clavat a la descripció del llibre, i ara ve aquí la gran gran decepció, la Petty (o Pet en anglès). Però és clar, això depèn de la imaginació de cadascú :)
Tractant-se de ciència ficció, he de dir que no hi ha gaires efectes especials, però l'ambientació (sobretot de les ànimes), els vehicles i l'hospital, i els vestuaris ja fan el fet. 

En general, no està malament, jo la recomanaria, però també recomanaria haver-te llegit el llibre abans. Com ja he comentat abans, el ritme de la pel·lícula és força ràpid així que no es fa pesada. Genial per veure a casa un típic dia de pluja.
                                     Jo em quedo amb... | Altres lectors/espectadors es queden amb...*

*Puntuació llibre segons Goodreads 3,86/5 - Puntuació pel·lícula segons IMDb 2,85/5

1 comentari:

  1. A mi em van agradar tan el llibre com la pel·lícula. És a dir, la novel·la en molts aspectes és millor, però també té trossos bastant avorridots que a la pel·lícula es salten i fan que sigui molt més amena i àgil. Així que no et sé dir amb què em quedo ;)

    Joana

    ResponElimina

Tu també vols deixar una cullereta de cafè? Deixa-la aquí! :)