Petites coses. Petites coses sense importància. Petites coses que per a nosaltres sí que en tenen. Com una cullereta de cafè.

divendres, 1 de març del 2013

Petites manualitats: Punt de llibre sanefes

Hola a tots! :) Com alguns ja sabreu (potser per algun dels altres blogs on hi escric) m'agrada molt llegir; però aquesta entrada no és per recomanar-vos un llibre o per informar-vos sobre novetats literàries. En aquesta entrada us vull ensenyar com podeu fer un original punt de llibre, i és que encara que no sembli important, tenir un bon punt de llibre per a un bon llibre que estàs llegint, ho és.


El materials que necessitaràs són aquests:


-3 cartolines de colors (jo he escollit el rosa, el blau i el groc en tons pastel però amb qualsevol color que vulguis quedarà bé ;) )
-Tisores amb formes: ziga-zaga, ones, etc. Si no en tens no passa res, pots fer les formes tu mateix amb unes tisores normals.
-Regle
-Permanent daurat
-Cola blanca


Com fer-lo?

Primer de tot, has de dibuixar sobre les 3 cartolines dels colors que hagis triat, un rectangle allargat aproximadament de 21cm x 5cm. Després els has de retallar.
Un cop retallats, escull quin dels tres colors voldràs utilitzar per al fons del punt de llibre.
En els altres rectangles, retalla tires d'1 cm aprox. amb les tisores de formes. Intenta variar les formes perquè no quedin totes les tires iguals.
Un cop retallades unes 14 o 15 tires, enganxa-les amb cola blanca sobre la cartolina que hagis triat com a fons. Enganxa-les al llarg dels 5 cm, deixant una mica d'espai entre elles.
[Consell: Abans d'enganxar-les, col·loca les tires per comprovar que quedin bé i que hi hagi lloc per a totes; si no t'hi caben, treu-ne alguna.]
Deixa assecar la cola blanca i posa el punt de llibre sota una pila de llibres o diccionaris perquè quedi ben pla.
Un cop tinguis les tires enganxades i el punt pla i llis; només falta repassar el contorn de les formes de les tires amb un permanent daurat o platejat (tria el que hi quedi més bé amb els colors).


I ja estaràs a punt per començar un bon llibre! :)




5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. M'encantaa el teu blog:)
    Et publicare al vmeuu!!
    http://haveanewstyle99.blogspot.com.es/
    ptons <3

    ResponElimina
  3. M'encanta aquest punt de llibre! :-o

    Super xula la nova fletxa que has posat.

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest punt de llibre! ♥

    ResponElimina

Tu també vols deixar una cullereta de cafè? Deixa-la aquí! :)