Petites coses. Petites coses sense importància. Petites coses que per a nosaltres sí que en tenen. Com una cullereta de cafè.

dimarts, 31 de desembre del 2013

Hivern'13: Lectures

L'hivern és la millor època de l'any per llegir; com que fa fred, estar-se a casa és una bona opció, i què millor que uns quants llibres interessants per no avorrir-te gens ni mica?
Doncs aquests són els llibres que he llegit, tinc pensat llegir o he demanat per Nadal i que tinc previst llegir-los tots durant aquest hivern (desembre, gener i febrer, encara que no hi hagi vacances :( ).







El cor de la Hannah - Rocío Carmona:


«Des de les verdes praderies de Pennsilvània fins al cor de Nova York, segueix la Hannah en un viatge inoblidable que et canviarà la vida.»

Ja fa més d'un any que tenia el llibre al prestatge però encara no havia trobat el moment ideal de llegir-me'l. Ara que ja ho he fet, crec que ha sigut una bona opció i de seguida m'ha enganxat molt. Els amish és un tema que des de fa temps m'interessa, i crec que per això vaig demanar-me aquest llibre per Nadal fa un any, no pas perquè sigui una enamorada de les novel·les romàntiques (que no ho sóc gens!). Ah! I els proverbis amish amb que comença cada capítol realment m'han captivat; algunes frases realment són meravelloses i et fan pensar.
Recomanable? Ben aviat la ressenya! :)




L'assassí de la corbata - Marie-Aude Murail:

«La Ruth és una noia de catorze anys. Un dia troba en una caixa amagada dins d'un armari una antiga foto de classe del seu pare. A la foto, hi apareixen el pare, la mare de la Ruth -la Marie-Ève-, morta d'un aneurisma quatre anys enrere, i la seva tia -l'Ève-Marie-, a qui van trobar al riu escanyada amb una corbata. El que semblava un record innocent esdevindrà un incòmode misteri quan la Ruth s'adona que és la seva tia qui el pare agafa de la mà, i no la seva mare.»

Aquest llibre ens el vam haver de llegir pel club de lectura, i sincerament em va agradar força, ja que té un misteri que t'enganxa des del primer moment. No crec que en faci la ressenya, però tot i així és molt recomanable!




Tremolor - Maggie Stiefvater:

«L'amor et pot fer tremolar, però la gelor de l'hivern, també. I les primeres nevades són perilloses perquè poden arrabassar-te el qui més estimes.
Fa anys, la Grace va estar a punt de ser devorada per una bandada de llops. Inexplicablement, un dels animals, un llop d'ulls de color groc, la va salvar.
Des de llavors, cada hivern, la Grace s'acosta al bosc que hi ha darrere de casa seva i, des de la distància, el llop i la noia s'observen. Quan arriba la calor, la bandada desapareix, i el llop d'ulls grocs se'n va.
Però aquest any la Grace no vol que arribi l'hivern. No vol que arribi mai.
Ha conegut un noi. És un noi normal, però té uns ulls fascinadors, de color groc.»

El tinc des del passat Sant Jordi però, igual que el llibre "El cor de la Hannah", encara no havia trobat el moment adequat. De moment m'està agradant força, espero poder-ne fer una bona recomanació!




Tots tres són llibres que he demanat per aquest Nadal; 

1. Jo sóc la Malala, escrit per la pròpia Malala Yousafazi. Des que vaig sentir parlar-ne i vaig descobrir que havia escrit un llibre, tinc moltes ganes de llegir-me'l. Realment la Malala és una noia molt valenta.

2. No està escrit a les estrelles, de John Green. Definitivament el best-seller juvenil d'aquest any. Les ressenyes i valoracions són molt molt positives, així que per què no?

3. Presoners del mar, d'Arturo Padilla. Del mateix autor, he llegit "La Tempesta" que em va agradar força, i tinc curiositat per saber què tal serà aquest altre llibre seu.



I vosaltres? Quines són les vostres lectures "nadalenques"? Heu demanat algun llibre als reis? Espero els vostres comentaris! :)

2 comentaris:

  1. Tremolor me'l vaig llegir aquest estiu, la triologia sencera, i la veritat és que em va agradar força, però se'm va acabar fent un xic pesat. També em vaig llegir No està escrit a les estrelles... I la veritat és que em va encantar!

    ResponElimina
  2. Jooo també espero llegir Jo sóc la Malala i No està escrit a les estrelles!!!

    http://plujadellibresdelabelly.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Tu també vols deixar una cullereta de cafè? Deixa-la aquí! :)